07-04-10

Vrouwelijke belangstelling.

lgpp31687robert-pattinson-is-edward-twilight-poster

Ik zag gisteren op TV hoe honderden tot duizenden vrouwen samenkwamen om een glimp van een acteur (Robert Pattinson) uit de filmserie ‘Twilight’ te zien. Een nederige acteur trouwens, want in het interview vermeldde hij dat die vrouwengekte hem niets deed. Voornamelijk dan omdat hij beseft dat, volgens zijn eigen zeggen, de belangstellling maar duurt totdat er een volgend fenomeen opkomt.

 

Vrij vertaald zegt hij eigenlijk dat de (meeste) vrouwen maar aandacht voor je hebben zolang je in de belangstelling staat. En dit klopt wel in het algemeen. Vrouwen willen altijd liever iemand die méér is dan de ander en het liefst ook méér heeft dan de ander (gezien vanuit het persoonlijk vrouwelijk oogpunt dan). Het levert hen het grote voordeel op dat ze op die manier zelf in de belangstelling kunnen staan, indien ze zo iemand aan de haak kunnen slaan, zonder zelf teveel moeite ervoor te moeten doen tenzij dan rond die belangstellende persoon zelf te ‘hangen’.

 

En diezelfde vrouwelijke belang-stelling is ook de hoofdreden waarom er veel relaties op de klippen gaan. Als je je vriendin onvoldoende belangstelling geeft (en zijzelf bepaald waar de grens ligt, dit kan wel variëren van dag tot dag) dan moet je niet verwonderd zijn dat ze op een dag ribbedebie is met een ander. Het is de stok dat ze achter de deur houdt als je niet voldoet aan haar normen en/of niet de normen kan geven waar ze behoefte aan heeft. Gelukkig zijn er ook gematigde vrouwen die toch op voorhand een signaal geven aan de partner door te zeggen dat ze zich (veel) alleen voelt of dat ze vindt dat ze weinig aandacht krijgt. Maar van die laatste zijn er nog te weinig naar mijn mening.

 

Als ze onvoldoende zeker is zal de vrouw daarom nog niet onmiddellijk van haar man weg gaan, maar misschien wel een slippertje maken, gewoon omdat het voor haar een goed gevoel vanbinnen geeft op dat moment. “Je hebt het immers zelf gezocht!” zal ze dan wel denken om haar eigen pres(en)tatie goed te keuren.

Commentaren

de mening van een vrouw What a load of crap! Alsof een vrouw niet van zichzelf in de belangstelling kan staan en daarvoor de glorie van een man nodig heeft die zo op haar afstraalt? BULLOCKS.Dat hangt gewoon van haarzelf af, al ze zich goed voelt vallen ze met bosjes voor haar, daar heeft ze heus geen Brad Pitt aan haar zijde voor nodig..

Anderzijds zijn het net wel de mannen zelf die graag uitpakken met trofeevrouwtjes.. Maar daar hoor ik je niets over zeggen, uiteraard !

Ik ben het wel eens met je mening dat 'Edward' een coole gast is en dat verklaart volgens mij zijn aantrekkingskracht: hij 'weet' niet dat hij er goed uitziet or he doesn't care.

Geloof me signalen geven en zeggen: ik voel me niet begeerd en verwaarloosd zijn ook nog te subtiel voor de mannelijke dovemansoren. Je krijgt dan het verwijt achteraf dat je niet letterlijk de woorden: "als dit niet verbetert, loopt dit fout af" uitspreekt. Alsof je zoiets zou zeggen tegen je geliefde.. Maar dat is natuurlijk wel het resultaat van verwaarlozing..Dus ik vind je stelling nog al bij de haren getrokken.

Ik moet even gigantisch lachen met dat 'slippertje maken'. We zullen maar zwijgen van al die mannen die jaren aan een stuk vreemdgaan omdat ze thuis niet aan hun trekken komen zeker?

Gepost door: Wolfje | 07-04-10

Reageren op dit commentaar

aan wolfje Wolfje, je laat je misleiden door dit ene bericht dat hier inderdaad 'anti-vrouw' gericht lijkt, wat daarom niet wil zeggen dat alle vrouwen zo zijn. Ik heb (en zal nog) reeds berichten geplaatst over het 'verkeerd' handelen van mannen tov de vrouwen ook.

Als de man geen oren heeft voor wat zijn partner hem zegt, dan is volgens mij de relatie sowieso al ten dode opgeschreven. En misschien kun je je ook de vraag stellen waarom hij niet meer wil luisteren, want dat kan ook wel zijn redenen hebben en niet noodzakelijk alleen van de man zijn zijde.

Dat van die mannen die thuis niet aan hun trekken komen zal ik in een later bericht wel behandelen, maar ik vermoed dat je dan ook niet akkoord zal zijn.

Gepost door: een man | 07-04-10

Reageren op dit commentaar

oren hebben Dus wacht als ik het goed begrijp is het dus ook nog eens de schuld van de vrouw in kwestie dat haar man haar negeert zelfs al spreekt ze hem erop aan dat hij haar verwaarloost?

Wat 'aan trekken' komen betreft, ik wil alleen maar zeggen dat het nogal overkomt alsof vrouwen de grootste bedriegers zijn, terwijl dat m.i. minstens evenveel bestaat aan mannelijke kant.. Wat ook de reden daarvoor is: als ze tevreden thuis zouden zijn dan zouden ze m.i. hun partner niet bedriegen. En dit geldt dus zowel voor mannen als vrouwen. Mannen willen dan misschien meer experimenteren en vrouwen doen het dan misschien meer omdat ze zich begeerd willen voelen..

Waarom schrijf je dan een heel stukje over het feit dat vrouwen onvoldoende signalen geven als mannen er blijkbaar voor kiezen het niet te willen horen? Gaat mijn petje te boven.

Gepost door: Wolfje | 08-04-10

Reageren op dit commentaar

Bloggersbijeenkomst Interesse om eens wat kollega-bloggers te ontmoeten ? Klik en kijk op onze blog en vertel het vooral ook voort !!

Gepost door: BBB-team | 09-04-10

Reageren op dit commentaar

aan wolfje wolfje, je beredeneert mijn woorden verkeerd. Ik heb nooit gezegd dat vrouwen en/of mannen méér bedriegen dan de ander. Ik heb ook al artikels geplaatst over mannen die bedriegen. Het bedrog is zoals je schrijft vermoedelijk evenveel. De onderliggende reden is meestal wel verschillend. Ik probeer enkel via mijn blog het 'mechanisme' dat leidt tot die ontrouw naar boven te brengen, dit zowel voor de man als de vrouw. Uiteraard wordt niet door iedereen hetzelfde mechanisme toegepast omdat we allen een verschillende persoonlijkheid hebben. Het gaat er mij dus helemaal er niet om wiens schuld het is, maar eerder om wat de mogelijke (psychologische) oorzaak ervan is.

Gepost door: een man | 09-04-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.