19-02-10

“Hij mag alles weten”.

Onlangs een interview gezien met derek ogilvie, beter gekend als de babyfluisteraar. Een medium dus, die gevoelsmatig kan communiceren met babykinderen en zo ouders helpt om eventuele ‘probleemkinderen’ probleemloos te maken. Of je erin gelooft of niet doet er niet echt toe, ik zelf geloof erin en niet zonder reden, maar dat is dan weer persoonlijk.

 

In ieder geval, Derik vertelde in dat interview dat hij eerst eens met de ouders samenkomt om zo een beetje al aan te voelen waar de basisproblemen zijn. Bij het betreffende koppel was dit niet anders. Op een bepaald moment vraagt Derik aan de man of hij de kamer eventjes zou willen verlaten. “Nee!, hij blijft hier”, zegt de vrouw. Derik wijst erop dat het beter is dat de man de kamer toch verlaat, en dat achteraf alles wel kan bijgeregeld worden indien nodig. “Nee!”, zegt de vrouw opnieuw, “Mijn man blijft hier, hij mag alles weten!”. Na nogmaals aandringen blijft de vrouw bij haar standpunt (hoe mooi toch). “Ok”, zegt Derik resoluut, “je kind vertelt mij dat je man zijn vader niet is!”. Je hoeft niet te twijfelen indien het gesprek hierna onmiddellijk ten einde was. Blijkbaar had de vrouw ooit eens een verhouding gehad en was het kind een resultaat ervan.

 

Ikzelf heb ook argwaan indien mijn partner zegt tegen mij: “Je mag alles weten, ik heb niets te verbergen.” . Ooit eens een vriendin gehad die hetzelfde zei tegen mij, dat ze ook een relatie had met een getrouwde man was ze bljkbaar wel vergeten. Het geeft inderdaad een blijk van vertrouwen als iemand dat tegen je zegt, maar hoogstwaarschijnlijk zegt men dat juist om zichzelf in te dekken en de schijn op te wekken dat ze te vertrouwen zijn, onafhankelijk of het een man of een vrouw is die dit zegt. Nee, als ik dat hoor dan ben ik echt wel eerder achterdochtig. Het ergste is….mijn huidige vriendin heeft ook al tegen mij gezegd dat ze niets te verbergen heeft. Dat ze dit zegt, tot daar aan toe, maar ze zegt het op eigen initiatief, zonder een echte aanwijzing dat ik erom vraag. Maar we zien wel: de toekomst zal het uitwijzen en dan heb ik misschien weer iets om over te schrijven, al zal het dan misschien met een melancholische traan zijn.

De commentaren zijn gesloten.