07-02-10

Het praktische van een relatie:

Een goede vriend van me zei onlangs dat een relatie meestal gebaseerd is omwille van het praktische. Onder het praktische kan men enkele dingen zoals hieronder opgesomd verstaan:

 

-         Het gemak en de zekerheid dat er iemand voor je zorgt bij de dingen waar je niet goed in bent;

-         Omwille van de kinderen

-         Het geld zal wel zeker één van de hoofdredenen zijn

-         De status en het sociaal contact tegenover vrienden

-         Uiteraard voor de sex

-         Morele steun

-         Bevestiging van het eigen ego (door de partner)

-   Om niet alleen te hoeven zijn

 

 

Als ik het zo een beetje allemaal samen leg, denk ik, om niet te zeggen, vrees ik, dat hij gelijk heeft. En de liefde? Die zal er misschien wel ooit eens geweest zijn, toch voor één van de partijen waarbij de ander dan doet alsof zijn/haar neus bloedt. Natuurlijk gebeurt het ook dat door het voortdurend samenzijn er juist een liefde ontstaat, ook al was die in den beginne minder aanwezig. Wat volgens mij een ook een liefde is met meer echtheid.

Maar afgezien van de liefde denk ik wel dat de bovenstaande punten een beetje hoofdpunten zijn om een relatie staande te houden tussen twee mensen (onafhankelijk van het vreemdgaan). En iedere keer dat er een hoofdpuntje ‘verdwijnt’ of aan waarde verliest binnen de relatie wordt ook de relatie minder stabiel en zal men ook minder het nut er nog van inzien waarna men stilletjes al op zoek gaat naar een andere partner (al dan niet via vreemdgaan).

De commentaren zijn gesloten.