25-01-10

De droom met Freud.

freud

Freud, je weet wel, de grondlegger van de sexuele psychologie. Het schijnt dat de laatste vraag die hij stelde op zijn sterfbed was: “Wat willen vrouwen nu eigenlijk?” .

 

Ook ik zit/zat met die vraag, ik zat zelfs zó met die vraag dat ik er eens van gedroomd heb. In die droom kwam ik Freud tegen. Dit was voor mij een niet te miskennen kans om hem te vragen of hij het antwoord reeds wist. Ik vroeg het hem dus op de man af: “Freud”, zei ik, “Weet je nu wat vrouwen eigenlijk willen?”. “Och ja”, repliceerde hij met een zucht, “Ja, ik weet het! Het zit namelijk zo, dat vrouwen steeds die appel willen die ze nog niet geproefd hebben, om het een beetje bijbels uit te leggen. Alleen moet die appel anders en als het kan ook beter smaken dan de vorige!”. “Die appel hoeft niet noodzakelijk symbool te staan voor een andere man”, zei hij, “maar kan ook symbool staan voor andere geneugten des levens die ze wensen, materieel of emotioneel. Het spijtige echter is, dat er teveel afgegaan wordt op wat een betere appel lijkt door te kijken naar andere relaties en situaties, en daardoor verkeerd gedacht wordt dat een dergelijke appel dan ook beter zal smaken. Bij de verkeerde keuze krijgen ze dan ook meestal een bittere nasmaak, waarna ze het klokhuis naar de man smijten.”

 

24-01-10

Beste vriendinnen of bezitterigheid?

Het is reeds twee maal voorgekomen bij mij, dat ik een nieuwe relatie begon met een vrouw (uiteraard Tong uitsteken), en dat ik hun beste vriendin op mijn nek kreeg, maar dan wel in de figuurlijke betekenis.

 

De ene vriendin had het er erg moeilijk mee dat zij haar beste vriendin minder zag en bijgevolg ook minder uitstapjes samen kon doen. Haar wapen was om mij zo zwart mogelijk te maken tov haar vriendin. Ik kan dat best begrijpen, want als beste vriendinnen wil je immers het beste voor elkaar en wie kan er nu beter zijn dan de beste vriendin zelf, nietwaar? Dat haar beste vriendin eens op een andere manier gelukkig is, leek blijkbaar van minder belang te zijn.

 

Wat de tweede ‘beste’ vriendin betreft: tja, ik had blijkbaar de pech van erg op haar ex te lijken die haar blijkbaar erg gedomineerd had. En niettegenstaande de treffende gelijkenissen ben ik totaal niet dominant, soms tot mijn eigen spijt. Enfin, het was in ieder geval van hetzelfde; al wat er slecht kon zijn aan mij was slecht. Mijn toenmalige vriendin was daar totaal niet mee opgezet, want in plaats van samen mooie momenten te hebben met zijn drieën, was er enkel maar spanning aanwezig terwijl dit echt niet nodig was. Zo werd er soms ook een deel van haar plezier (die van mijn vriendin) verpest, wat je juist niet doet als beste vriendinnen vind ik.

 

Je mag elkaar natuurlijk wel beschermen als je intuïtief aanvoelt dat er iets scheef zit. Maar er is nog altijd een verschil tussen iets vermelden en iets opdringen als de waarheid zonder daar zeker van te zijn. En uiteindelijk blijft de keuze die éénieder maakt voor zichzelf toch een persoonlijke keuze en die zou men moeten respecteren…..beste vriendin of niet.

23-01-10

Het waarom van liegen.

Soms, als men tijdens een relatie het mes in de rug krijgt bij wijze van spreken, doordat de partner bedrogen en meestal dus ook gelogen heeft, komt er onbegrip van het ‘slachtoffer’ naar boven. Die vraagt zich immers af waar al dat liegen voor nodig was. Het bedriegen kan men meestal meer relativeren en een plaats geven dan het liegen tijdens of nà het bedriegen.

Het feit dat de ‘dader’ liegt is nochtans éénvoudig te verklaren doordat die persoon, al dan niet onbewust, vindt dat hij/zij zich niet hoeft te verantwoorden tov iemand anders voor zijn/haar handelen. En spijtig genoeg voor degene die belogen geweest is, zit er volgens mij wel een pijnlijke vorm van waarheid in.

22-01-10

Een homo?

Ik heb nog ooit eens een cursus boekhouden gevolgd om persoonlijke redenen die mij nuttig waren. Boekhouden is natuurlijk iets dat blijkbaar meer vrouwen dan mannen aantrekt, want we waren met slechts twee mannen in de groep, de rest waren vrouwen. Nu bleek het dat één van die vrouwen verteld had tegen haar vriend, waar ze mee samenwoonde, dat ik een homo was. Had ik geweten dat ze dat verteld had, zou ik mij afgevraagd waarom ze dat zei, want ik vind mezelf toch wel mannelijk, niettegenstaande mijn gevoelig karakter.

 

Maar als je wilt weten hoe ik te weten gekomen ben dat ze dat haar partner wijsmaakte? Nee, niet via roddels....ze had het mij zelf verteld, toen we samen in bed lagen. Op het einde van het schooljaar was er een klein etentje met de groep, en het ene leidde naar het andere. Blijkbaar had ze haar vriend wijsgemaakt dat ik homo was om hem niet ongerust te maken. Daardoor ben ik nu ook op mijn goede voor “ homo’s “, moest mijn huidige vriendin eentje kennen. Ik vond het een slimme truuk van haar, maar daardoor had ik ook geen vertrouwen in haar. Omdat ik het eigenlijk achterbaks vond. Niettemin, we zijn zo nog een jaar ongeveer samen geweest, in die zin dat zij nog altijd bij haar vriend woonde en dat ik haar minnaar was. Doordat ze mij toen heeft leren kennen is ze zelfs niet met hem getrouwd, wat normaal het plan was. Uiteraard wist hij er na verloop van tijd ook van en wachtte de situatie af. Maar het ging ook niet echt goed meer tussen haar en haar vriend, reeds toen ik haar in het begin leerde kennen, waardoor ik het gevoel had dat ze mij eerder als een uitweg zag om bij hem weg te geraken. Daar ben ik dus niet op ingegaan met uiteindelijk de breuk als gevolg.

 

Het is de enige keer dat ik met de partner van een ander geslapen heb, en heb mijzelf sindsdien voorgenomen van dat ook niet meer te doen. Ik had er zelf geen goed gevoel bij en voelde mezelf eigenlijk ook als een achterbaks iemand. Het enige echte dat het echt waard was, buiten het feit dat ik haar leerde kennen natuurlijk, is dat ik zo toch eens de kans gehad heb om (heel mooie) borsten met een E-cup in mijn handen te mogen hebben.

20-01-10

All she ever wanted.

Gisteren heb ik gekeken naar een filmpje: ‘All she ever wanted”. Het verhaal ging over een vrouw die tot dodens toe wou krijgen waar haar hart naar verlangde.

 

Maar daar gaat het nu niet over. Waar het echter wel om gaat is dat het filmpje werd vertoond op vijftv, in de volksmond beter gekend als Wijftv, om de éénvoudige reden dat de programma’s voornamelijk gericht zijn op vrouwelijke mensjes. Ik als man echter durf ook wel eens naar een programma kijken op die zender, want het is niet omdat het een zogenaamde vrouwenzender is, dat het soms ook niet interessant of aangenaam kan zijn voor een man. Ik heb dit zelfs eens verteld tegen mijn huidige vriendin, wat ik misschien beter niet gedaan had, want achteraf had ze er, tot meermaals toe, haar plezier in dat ik naar een ‘vrouwenzender’ keek.

 

Het feit dat ze er plezier in heeft, en ook al bedoelt ze het niet slecht, gaf en geeft me wel een slecht gevoel. Mag ik nu niet zijn wie ik ben? vraag ik me dan af. En wat nog erger is: mag ik me ten opzichte van mijn partner niet tonen wie ik ben (zonder uitgelachen te worden)? Dat gevoel heb ik nu toch wel voor een deel, en of het echt opbouwend is voor de relatie….ik denk het niet, want ik ben nu eerder voorzichtig met wat ik zeg tegen haar.

 

In ieder geval: ik vertel haar niet dat ik gisteren naar die film of 5TV gekeken heb, ik heb best van de film genoten heb, en wil dat goed gevoel zo houden.