30-11-09

Een gezamenlijke rekening:

Mijn huidige vriendin vroeg onlangs of ik geen gezamenlijke zichtrekening met haar wou openen. Ik werd er even stil van. Niet dat ik ontroerd was, integendeel, het schrikte me af. Nog nooit heb ik een rekening geopend samen met een partner, om de éénvoudige reden dat ik niet wil gebonden zijn indien de relatie niet meer verder lukt. Misschien een beetje doemdenkerij, maar stel dat je met onliefde en onbegrip uit elkaar gaat, is er best de mogelijkheid dat één van de twee via die rekening misbruikt maakt om pesterijen en financiële schade toe te brengen. De vele belachelijke vechtscheidingen bewijzen eerder mijn gelijk dan ongelijk.

 

Ik geef zelfs de code van mijn persoonlijke zichrekening niet mee, ik zou totaal niet weten waarom dat nodig is zolang ik alles correct betaal ivm de kosten, wat ook het geval is. Omgekeerd heb ik nog nooit aan mijn vriendin of een ex een code gevraagd of proberen te weten te komen. Een ex van mij vertelde eens dat haar vriend met haar visa-kaart op het internet naar porno-sites gaan zien was. Als dat geen messteek in de rug is…ook al gaat hij misschien niet vreemd, het betuigt van totaal geen respect voor de partner. Het ‘profiteren’ voor eigen voordeel zit er bij de meeste mensen ingebrand, en is veelal sterker dan henzelf, dus moet men toch zorgen dat men ergens de teugels in eigen handen kan houden en zeker ivm je eigen (zuur) verdiende centen….of ben ik verkeerd?

Commentaren

praktisch Ik vin een egzemenlijke zichtrekening wel nodig voor gemeenschappelijke kosten hoor. Voor de rest ben ik de grootste voorstander van scheiding der goederen die er bestaat, maar eht is toch belachelijk als je naar elkaar moet zitten overschrijven voor boodschappen en dergelijke? Op zo'n zichtrekening staat ook nooit meer dan het noodzakelijke om de maand door te komen, dus ik snap eigenlijk niet waarom je dat zo intimiderend vindt ? Stel dat je partner dat opsoupeert? Is zo'n maandelijks ebdrag dan zo'n grote financiële aderlating?

Gepost door: Wolfje | 30-11-09

Reageren op dit commentaar

aan wolfje Het gaat me zeker niet om het geld.
Als je éénmalig per maand een afgesproken bedrag overschrijft lijkt me dit best te doen, dan is mijn behoefte (veiligheidsgevoel) vervuld en de hare.

Gepost door: Een man | 08-12-09

Reageren op dit commentaar

Neen hoor! Je bent helemaal niet verkeerd!
Een gezamenlijke zichtrekening zou ik ook nooit doen! Als beide partijen elke maand trouw hun bijdrage leveren, is er volgens mij geen enkel probleem.
Bloggroetjes,

Gepost door: Marjan | 10-12-09

Reageren op dit commentaar

Beste,

Ik werd stil van jullie bijdragen op dit forum.

Ik vraag me terdege af wat voor een relatie jullie hebben met jullie partner, als bij jullie geld en goederen belangrijker zijn dan liefde.

Mijn vriendin en ik delen alles met elkaar, en geld is daar maar een klein (overigens oninteressant) deeltje van.

Het moment waarop ik zou uitgaan van de mogelijkheid dat mijn vriendin en ik uiteengaan, zou bij mij het punt zijn waarop ik zou weten dat zij voor mij niet de ware is. Echte liefde is immers niet rationeel, berekend.

En móchten wij toch ooit uit elkaar gaan, tegen alle verwachtingen in, dan zouden mijn financiele middelen en goederen het minste van mijn zorgen zijn. De gedachte om haar te verliezen is immers op zich ondraaglijk. Dat ik dan inkomen of kapitaal zou derven, laat me dan ook stoicijns koud.

Ten andere lijkt me deze manier van denken echt het product van onze materialistische "ad hoc"-maatschappij, waarbij mensen enkel nog in staat lijken te zijn om temporaire, efemere relaties aan te knopen met medemensen. Alles is onderworpen aan de waan van de dag, en dit geldt blijkbaar niet enkel meer voor producten en kapitaal, maar ook voor vele koppels en hun relatie. En dat vind ik een spijtige en ontnuchterende vaststelling.

Ik weet dat ik met mijn partner wil oud worden. Wij weten ook wat we aan elkaar hebben, en wat prioriteit heeft.

Maar goed; jedem das seine. Morele regels en waarden zijn uiteraard geen wiskundige formule, en ik pretendeer daarom ook niet dé waarheid of dé juiste formule op zak te hebben. Het is vooral mijn intuitie, aangevuld met een logische analyse van intermenselijke verhoudingen, die me tot dit standpunt brengt.

Mvg

Steven

Gepost door: De Loose | 24-06-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.