30-10-09

Beter

Veel beter zelfs...zo voel ik me momenteel bij mijn vriendin. Sinds ze bij een psychologe is gaan aankloppen, en medicatie heeft gekregen waardoor ze zeker geen alcohol mag innemen. De laatste maand hebben we echt al hele mooie momenten samen gehad. Als dit zo kan blijven heb ik toch wel goede hoop op het slagen van onze relatie. Enige vraag die ik er echter bij stel: "wat als ze geen medicatie meer moet nemen en terug in de richting van de alcohol gaat?". maar dat zullen we dan moeten afwachten. Echt alcoholverslaafd kan ze blijkbaar niet zijn, want als ze niet mag drinken doet ze het ook niet. Meestal beginnen de problemen echter als ze gestart is met een eerste glas... .In ieder geval heb ik mezelf voorgenomen dat ik zeker niet verder doe met haar indien ze hervalt in regelmatig dronken zijn. De liefde bedrijven met iemand die dronken is en halverwege tijdens de sex in slaap valt is echt niet opwindend, geloof me.

Niettemin besef ik meer en meer dat ik wel degelijk van haar hou. Of ik echter dagelijks zou kunnen samenwonen weet ik nog niet. Ik voel immers ook dat ik nog altijd de behoefte heb om eens alleen te zijn. Wat dus ook wil zeggen dat ik nog niet alles wil delen met haar. Maar we doen rustig verder Lachen... .

15-10-09

Het “kneden”.

Gisteren gekeken naar ‘komen eten’, een tv-programma waarin een groep mensen bij elkaar uitgenodigd worden om te eten en de gastheer/vrouw op het einde beoordeeld wordt naargelang de gezelligheid en het bereide eten.

 

In dat programma zitten er twee vrouwen, waarvan één vrijgezelle, en twee mannen, waarvan één vrijgezel. Een beetje later, als de twee dames alleen zijn, komt de vrijgezel ter sprake, waarbij de getrouwde vrouw tegen de vrije vrouw zegt dat die man misschien wel iets voor haar zou zijn. De vrijgezel is wat timide zegt ze, en is dus volgens haar best te ‘sturen’. Waarop de andere vrijgezelle vrouw aanvult: “Dat ik hem goed zou kunnen kneden… ”.

 

En daar zit dus mijn probleem: waarom moeten (veel) vrouwen altijd de man willen kneden, naar haar goesting uiteraard? Is de toekomstige man niet goed genoeg zoals hij is? Volgens mij één van de factoren die uiteindelijk leiden tot een relatiebreuk, want als de ander je al niet aanstaat van bij het begin (waarom zou je anders moeten kneden?) begin je er best ook geen relatie mee. Bovendien weet je toch niet of het kneden wel zal lukken, en met tijd voelt de man ook zelf wel aan dat hij uiteindelijk zichzelf niet meer is, waardoor hij zich ook niet goed meer zal voelen in de relatie….met alle gevolgen vandien.