15-10-09

Het “kneden”.

Gisteren gekeken naar ‘komen eten’, een tv-programma waarin een groep mensen bij elkaar uitgenodigd worden om te eten en de gastheer/vrouw op het einde beoordeeld wordt naargelang de gezelligheid en het bereide eten.

 

In dat programma zitten er twee vrouwen, waarvan één vrijgezelle, en twee mannen, waarvan één vrijgezel. Een beetje later, als de twee dames alleen zijn, komt de vrijgezel ter sprake, waarbij de getrouwde vrouw tegen de vrije vrouw zegt dat die man misschien wel iets voor haar zou zijn. De vrijgezel is wat timide zegt ze, en is dus volgens haar best te ‘sturen’. Waarop de andere vrijgezelle vrouw aanvult: “Dat ik hem goed zou kunnen kneden… ”.

 

En daar zit dus mijn probleem: waarom moeten (veel) vrouwen altijd de man willen kneden, naar haar goesting uiteraard? Is de toekomstige man niet goed genoeg zoals hij is? Volgens mij één van de factoren die uiteindelijk leiden tot een relatiebreuk, want als de ander je al niet aanstaat van bij het begin (waarom zou je anders moeten kneden?) begin je er best ook geen relatie mee. Bovendien weet je toch niet of het kneden wel zal lukken, en met tijd voelt de man ook zelf wel aan dat hij uiteindelijk zichzelf niet meer is, waardoor hij zich ook niet goed meer zal voelen in de relatie….met alle gevolgen vandien.

De commentaren zijn gesloten.